Ostale aktivnosti

Okrogla miza - "Les za vse - nove tehnologije v lesarstvu"

Z namenom promocije rabe lesa za izdelke vas Svet za les, Oddelek za lesarstvo Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani in Občina Sodražica vabijo na okroglo mizo »Les za vse - nove tehnologije v lesarstvu«, ki bo v Dvorani OŠ Sodražica, v sredo, 18. junija 2014 ob 19. uri.

Razstava Čar lesa je odprta do 29. junija, ob sredah in petkih od 16. do 19 http://vi....ra-super-active/. ure in ob nedeljah, od 8. do 12. ure.

 

Vljudno vabljeni!

Čistilna akcija

V soboto, 24. marca 2012 smo se v organizaciji Turističnega društva Sodražica pridružili vseslovenski oziroma kar svetovni akciji čiščenju našega okolja. Kljub prepričanju, da smo v prejšnjih akcijah že dodobra očistili našo okolico - letošnja čistilna akcija je namreč že sedma po vrsti - smo že kmalu po koncu sicer mile zime začeli odkrivati nova-stara odlagališča kot npr. v Žimaricah na Sedlu, ki pa jih je roko na srce bistveno manj kot v preteklosti. Čeprav letošnja akcija ni bila posebej oglaševana, se jo je samo v soboto udeležilo rekordnih 150 udeležencev iz cele občine. Če upoštevamo še osnovnošolce(ke) prve in druge triade, ki so čistili en dan prej, skupna številka presega 300 in predstavlja 14 % prebivalstva občine, kar kaže na visoko okoljsko ozaveščenost in višjo udeležbo v primerjavi s celotno Slovenijo.

Več ...