Novice

Ansambel Franca Miheliča v Sodražici

Tekmovanje za Šedrško kuhalnico

Turistično društvo Sodražica v sklopu prireditve Psoglavski dnevi 2013 vabi na TEKMOVANJE ZA ŠEDRŠKO KUHALNICO, ki bo v nedeljo, 30. junija 2013, ob 9.30 uri, v kostanjevem parku v Sodražici.

Na tekmovanje se lahko prijavijo društva, ekipo pa morajo sestavljati 3 člani. Vašo kuharsko umetnost bo ocenila strokovna ekipa (g. Janez Dolšak - vodja kuhinje v Grand hotelu Union, g. dr http://cialisviagras.n..... Stanislav Renčelj - avtor knjige Tradicionalni proizvodi in jedi območja od Turjaka do Kolpe in g. Josip Markovčič vodja kuhinje Gostilnice Falkenau) in obiskovalci prireditve. Najbolje ocenjeni etnološki jedi iz področja od Turjaka do Kolpe, ki se bo jedla na žlico (ena po izboru komisije, druga po izboru obiskovalcev) bosta tudi nagrajeni.

Vabimo vas, da poskusite skuhati etnološko jed iz področja od Turjaka do Kolpe, ki se bo jedla na žlico, obenem pa povabite tudi svoje navijače, da jedi tudi poizkusijo ter seveda, da navijajo za vas.

Prijavnico in pravila tekmovanja za Šedrško kuhalnico dobite tukaj.

Več ...

Psoglavski dnevi 2013

 

Več ...

Kolesarski maraton 2012

TD SODRAŽICA V SODELOVANJU Z ŠPORTNIM DRUŠTVOM SODRAŽICA - SEKCIJA ZA TEK IN KOLESARSTVO PRIREJA:
13. KOLESARSKI MARATON "PO DOMOVINI RJAVEGA MEDVEDA" SOBOTA, 30. 06. 2012 IN 2. OTROŠKO KOLESARJENJE OD SODRAŽICE DO NOVE ŠTIFTE IN NAZAJ.

Več ...

Kuhanje ciganskega golaža 2012

kuhinja1. julija 2012 bo potekalo tekmovanje v kuhanju ciganskega golaža, kjer se bodo pomerili amaterski kulinarični mojstri in mojstrice.

Pravico nastopa ima ekipa, ki se bo do 21. junija 2012 prijavi na tekmovanje. Zbor tekmovalnih ekip bo v nedeljo, 1. julija 2012 v kostanjevem parku v Sodražici, ob 9.15 uri, ob 9.30 pa se kuhanje prične. Prostor za kuho bo izžreban pred začetkom tekmovanja. Kuha se v kotličku na odprtem ognju. Ognjišče pred pričetkom tekmovanja, tekmovalci pripravijo sami.

Več ...