Psoglavski dnevi 2013

 

28. junij 2013 - petek
Dobrodelni koncert – Bules za Madagaskar, ki bo potekal na igrišču pri OŠ dr. Ivan Prijatelj Sodražica, z začetkom ob 21. uri. Nastopili bodo: Šedrsca blues project, Epicenter in Prismojeni profesorji bluesa. Koncert je dobrodelnega značaja. Dobiček bi šel za odpravo na Madagaskar (humanitarno medicinska odpravo, katere se bo udeležil tudi Žiga Lovšin iz Sodražice). Namen odprave je zagotoviti osnovno zdravstveno varstvo prebivalcem vasice Matanga in tako nadaljevati ambulantno delo predhodnih odprav. Skušali bodo dati poudarek tudi preventivi z izobraževanjem in osveščanjem domačinov o preprečevanju širjenja nalezljivih bolezni, pomembnosti higiene in ustrezne prehrane ter na ta način dvignili kvaliteto življenja, ki je še kako povezana z zdravjem. Z delom in pomočjo bodo skušali dvigniti nivo zdravja prebivalcev Matange.

 

29. junij 2013 - sobota
Na športnih površinah pri OŠ dr. Ivan Prijatelj Sodražica bo potekalo športno dogajanje. ŠD Extrem pripravlja ob 9.00 uri različne nogometne aktivnosti za otroke in odrasle. Od 12.00 ure naprej se bodo v športni dvorani in na odbojkarskem igrišču nadaljevala tekmovanja v naslednjih športnih disciplinah:

12.00 NAMIZNI TENIS
14.00 BADMINTON
16.00 ODBOJKA NA MIVKI
18.00 KOŠARKA (turnir trojk)

Več Informacij sledi na http://www.sd-extrem.si.

Ob 21. uri pa bo Večer na trgu s Tamburaškim orkestrom Sodražica, kateri se bo odvijal na trgu v Sodražici.

30. junij 2013 - nedelja

TRŠKI ODER IN TRŠKA ULICA
Nedeljsko dogajanje se bo začelo ob 9.00 uri, ko se bo odprla tudi Trška ulica, kjer se bodo predstavili domači obrtniki in mojstri umetnostne obrti. V središču bo letos predstavljeno pletarstvo. Otroci bodo med 10.00 in 12.00 uro imeli možnost, da v otroški delavnici, ki bo v parku na trgu, izdelajo svojo košarico. Člani Društva upokojencev Sodražica pa bodo v stavbi DOM pripravili zanimivo razstavo Iz babičine in dedkove domačije. Šedržanke bodo ponujale domače dobrote. Ob 10.00 uri se začne osrednje dogajanje na Trškem odru z zabavnim programom in slavnostnim odprtjem prireditve. Ob 12.00 uri se bo na odru nadaljeval glasben program folkloristov in harmonikarjev. Ob 14.00 uri bo sledila razglasitev rezultatov kulinaričnega tekmovanja, ki se bo v dopoldanskem času odvijalo v kostanjevem parku. Za popoldansko dogajanje bodo poskrbeli člani Ansambla Roka Žlindre.

KOSTANJEV PARK
Ob 10.00 uri se začne tekmovanje trojk v jedi na žlico. Ob 11.00 uri se v parku pridružijo tudi Šedržanke, ki bodo ponujale Šedrški krompirjev štrukelj - kulinarično znamenitost. V popoldanskem času se bo dogajanje v parku razširilo. Ob 13.00 uri bo akademski kipar Zlato Rudolf vodil kiparsko delavnico iz gline. Ob 14.00 uri se dogajanje nadaljuje s različnimi športnimi aktivnostmi (mini nogomet, kolesarski poligon, slackline...). Ob 15.00 uri pa sledi vrhunec dogajanja v parku, saj bo nastopil znani slovenski komik Matjaž Javšnik. Za animacijo popoldanskega dogajanja bo poskrbel Dj Matteo.