522 Origin Connection Time-out


cloudflare-nginx
Kuhanje ciganskega golaža 2012

Kuhanje ciganskega golaža 2012

kuhinja1. julija 2012 bo potekalo tekmovanje v kuhanju ciganskega golaža, kjer se bodo pomerili amaterski kulinarični mojstri in mojstrice.

Pravico nastopa ima ekipa, ki se bo do 21. junija 2012 prijavi na tekmovanje. Zbor tekmovalnih ekip bo v nedeljo, 1. julija 2012 v kostanjevem parku v Sodražici, ob 9.15 uri, ob 9.30 pa se kuhanje prične. Prostor za kuho bo izžreban pred začetkom tekmovanja. Kuha se v kotličku na odprtem ognju. Ognjišče pred pričetkom tekmovanja, tekmovalci pripravijo sami.

Priprava golaža (rezanje čebule in mesa, kurjenje ognja) se lahko prične šele potem, ko organizator najavi start.
Organizator priskrbi prostor, kateri bo oštevilčen, podstavek za kurišče, drva za kurjenje, meso (1,5 kg svinjskega mesa, 1,5 kg govejega mesa in 1,5 kg divjačinskega mesa), čebulo, vodo za kuho in mizo, kjer bodo lahko tekmovalci pripravljali in dekorirali hrano.
Izrecno je prepovedano, da tekmovalci meso in čebulo prinesejo s seboj, saj se organizator obvezuje, da bo vsem tekmovalcem ob 9.30 uri izročil meso enake kakovosti ter čebulo z iste njive. Prav tako je izrecno prepovedano, da ekipe uporabijo industrijske začimbe (Fant za golaž, umetne arome…)
Tekmujoče ekipe same priskrbijo kotliček za kuhanje ter vse ostale potrebne sestavine za pripravo ciganskega golaža.
Ekipa, ki bo ravnala v nasprotju s temi pravili, bo diskvalificirana.
Ekipe se same oskrbijo z ustreznimi pripomočki za delo: predpasniki, servieti in kuhinjskim priborom (deska, kuhalnica, nož in podobno).
Ekipa mora skuhati minimalno 10 litrov golaža.
Čas kuhanja je omejen in traja do 13.30 ure otc viagra substitute.
O najboljšem ciganskem golažu bo odločala tako strokovna komisija kot tudi obiskovalci prireditve. Komisija bo ocenjevala v prvi vrsti okus, nato izgled, aromo, barvo golaža ter urejenost prostora. Člani komisije bodo nadzorovali sam potek kuhanja, razrez čebule, praženje, začimbe, ki se bodo dodajale, izgled ekipe (čistočo in urejenost) ter pripravo in izgled mize. Obiskovalci bodo z nakupom golaža dali točko ekipi.
Dva najboljša golaža - eden po izboru komisije, drugi po izboru obiskovalcev bosta nagrajena, prav tako bodo vse udeležene ekipe prejele spominsko darilo.

 

PRIJAVNICA ZA KUHANJE CIGANSKEGA GOLAŽA

na prireditvi Psoglavski dnevi 2012 - Tržni dan, 1. julija 2012 ob 9.30 uri